iPhone Sıfırlama Nasıl Yapılır?

iPhone Sıfırlama Nasıl Yapılır?
2019-09-09 20:44:45 0 Yorum Yazan: FixPoint Okunma: 3675

iPhone Sıfırlama Nasıl Yapılır?

iPhone aygıtınızı satmadan veya kullanması için bir yakınınıza ya da arkadaşınıza vermeden önce neler yapmanız gerektiği hakkında bilgi sahibi değilseniz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

iPhone'unuzu artık siz kullanmayacaksanız öncelikle kişisel verilerinizi yeni cihazınıza taşımak ve ardından iPhone'dan tüm bilgileri silmek isteyebilirsiniz.

iPhone'daki kişisel verilerinizi yeni bir iPhone'a aktarmak oldukça basit. 

Bunun için iCloud üzerinden bir yedek almalı ve yeni cihazınıza kurulum aşamasında iCloud adresinizi girmeniz gerekmektedir.

Diğer bir yöntem de bir bilgisayar aracılığı ile iTunes üzerinden eski telefonunuzun yedeğini almak ve ardından yeni cihazınızı iTunes'a bağlayarak yedeğinizi aktarmak olacaktır.

Kişisel verileri yeni cihazınıza aktardıktan sonra artık eski iPhone'ndaki verilerinizi silmenin zamanı geldi demektir.

Kişisel verileri silme işlemine başlamadan önce bir uyarı yapmakta fayda var.

Eğer eski iPhone'unuzda iCloud hesabız ile giriş yapılmış ise verilerinizi elle silmemeniz gerekmektedir.

Aksi taktirde manuel olarak sildiğiniz rehber, fotoğraflar, notlar gibi verileriniz iCloud hesabınız açık olduğundan dolayı Apple sunucularından da silineceği için kişisel verilerinizi geri getirilmemek üzere kaybedebilirsiniz.

Tavsiyemiz her şeyden önce mutlaka bir yedek almanızdır.

Eğer madddeler halinde özetleyecek olursak;

1. iPhone'unuzu yedekleyiniz.

2. iCloud hesabınızdan çıkış yapınız.

3. Ayarlar'ı açtıktan sonra sırasıyla Genel > Sıfırla > Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine donunun.

4. Eğer sizden bir iPhone sıfırlama parolası istenirse sıfırlama parolasını giriniz.

5. iPhone'u sil seçeneğine dokunun.


Tebrikler. iPhone aygıtınızı başarılı bir şekilde sıfırladınız.

Peki bundan sonra ne olacak?

iPhone'unuz artık fabrika çıkış ayarlarına geri dönmüş oldu.

Cihazınız artık yeniden kurulum ekranında ve bu yeni sahibini bekliyor demektir.



iPhone sıfırlama şifresi nedir?

iPhone'unuzu sıfırlamaya karar verdiniz ama "iPhone'u Sil" seçeneğine tıkladığınızda sizden parola girmeniz mi isteniyor?

Durun hemen telaşa kapılmayın.

Eğer siz de iPhone sıfırlama parolası bilmiyorum diyenlerdenseniz bu adımda girmeniz gereken sıfırlama şifresi aslında telefonunuzun kilidini açarken girdiğiniz şifredir.

iPhone tüm ayarları sıfırlayınca ne olur?

iPhone aygıtınızda ayarlar içinde dolaşırken "Tüm Ayarları Sıfırla" seçeneğini gördünüz ve dokunduğunuzda cihazınızda neler olabileceğini mi merak ediyorsunuz.
Hemen anlatalım.



Bu seçeneğe dokunduğunuzda hiç bir kişisel veriniz silinmez ve kaybolmaz.
Sadece tüm tercihleriniz ve ayarlarınız sıfırlanır.
Peki nedir bu ayarlar?
Örnek vermek gerekirse klavye sözlüğü, konum ve gizlilik ayarları, zil sesleri, ağ ayarları gibi kişiselleştirilebilir seviyedeki ayarlamalar sıfırlanacaktır. 
iPhone ayarlarını saptanmış değerlerine döndürme işlemi için iPhone aygıtınızdan Ayarlar'ı açtıktan sonra sırasıyla Genel > Sıfırla > Tüm Ayarları Sıfırla demeniz yeterli olacaktır.


Yorumlar

Yorum yaz